Η φιλοσοφία μας

Για τον άνθρωπο του εικοστού πρώτου αιώνα το ζητούμενο δεν είναι μόνο να χάσει βάρος αλλά και να το διατηρεί.


Αυτό για να το πετύχουμε απαιτούνται μερικές βασικές προϋποθέσεις κατά την διάρκεια της μείωσης βάρους.

1) Η πρώτη προϋπόθεση είναι να μην λιμοκτονήσει στην διαδικασία της μείωσης του βάρους. Η δίαιτα πείνας και δυστυχίας συνεπάγεται στερητικά σύνδρομα και βουλιμικές τάσεις, με μια έκφραση «ακατάλληλη διατροφική συμπεριφορά» και με ακατάλληλη διατροφική συμπεριφορά κανένας δεν μένει αδύνατος.

2) Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να χάνει βάρος και το μεγαλύτερο δυνατό βάρος που θα χάσει να προέρχεται από λιπώδη ιστό και όχι από το άλιπο ιστό του, διότι μείωση του άλιπου βάρους συνεπάγεται και μείωση του βασικού μεταβολισμού του ρυθμού μιάς και ο μόνος μεταβολικά δραστήριος ιστός μας είναι ο άλιπος ιστός.

3) Τρίτη προϋπόθεση και πολύ βασική είναι να φροντίσουμε να προσεγγίσουμε εμείς προς τον τρόπο ζωής του διαιτούμενου και όχι μόνο εκείνος προς τις προτάσεις μας.

4) Τέταρτη προϋπόθεση είναι μετά από την συνεργασία μας ο διαιτούμενος να εκπαιδευτεί διατροφικά έτσι ώστε όταν ολοκληρώσει τον κύκλο της διατροφής του να ξέρει πως θα διαχειριστεί το διατροφικό του περιβάλλον.

5) Επίσης δεν επιτρέπεται να ξεχνάμε την ιδιαίτερη αξία της άσκησης ή της αύξησης της φυσικής δραστηριότητας σαν ένα συνεπικουρικό μέσο της όλης προσπάθειας. Ενθαρρύνουμε λοιπόν τον διαιτούμενο, δίνοντάς του και τις κατάλληλες κατευθύνσεις να αυξήσει με διαφορους τρόπους την φυσική του δραστηριότητα.

6) Τέλος βασικός παράγοντας είναι η συνεργασία μεταξύ της επιστημονικής μας ομάδας και των πελατών μας πράγμα που σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει στην διάρκεια της προσπάθειας, είμαστε δίπλα για να βρούμε εμείς τη λύση.