Γιώργος Μουλίνος

Γιώργος Μουλίνος

MS. PhD φυσιολογίας της άσκησης & της διατροφής Καθηγητής φυσικής αγωγής Φυσιοθεραπευτής Ms. PhD Αθλητιατρικής

O Γιώργος Μουλίνος τελείωσε αριστούχος και υπότροφος το Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Τμήμα Eπιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατόπιν μπήκε πρώτος στη Σχολή Φυσιοθεραπείας των ΤΕΙ Αθηνών, όπου τελείωσε αριστούχος και στη συνέχεια, το 1986, έφυγε για τις ΗΠΑ όπου ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στη Φυσιολογία της Άσκησης και της Διατροφής Master (Ms) – Διδακτορικού (PhD).

Η Διαιτολογία έγινε το πεδίο των επιστημονικών του αναζητήσεων και έτσι συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο (UCSF), όπου εξειδικεύτηκε στην καταπολέμηση της παιδικής και της εφηβικής παχυσαρκίας, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με άριστα.

Στη συνέχεια και στο τμήμα Διαιτολογίας του Penn State University εξειδικεύτηκε στη Γηριατρική Διαιτολογία, όπου ολοκλήρωσε, επίσης, τις σπουδές του με άριστα. Συνέχισε δε την επιστημονική του ενημέρωση στο Πρόγραμμα Συνεχούς Εκπαίδευσης του American Dietetic Association στην Κλινική Διαιτολογία, (συμπλήρωσε 250 ώρες (credit hours) συνεχούς εκπαίδευσης, οι οποίες αφορούν στην Διατροφή για καρδιαγγειακά νοσήματα, για Ζαχαροδιαβήτη, για Νεφροπάθειες, για Πρόληψη του καρκίνου, για την αύξηση και μείωση του βάρους, για την Αθλητική Διατροφή, για το Ανοσοποιητικό σύστημα, για την απεξάρτηση από ουσίες, για την Διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για την Διατροφική υποστήριξη των ασθενών σε κρίσιμο στάδιο και για την Διατροφή αποκλειστικά για τη γυναίκα.
Το 1984 διορίστηκε ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήνιο Αθηνών, τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) , στη προπονητική πετοσφαίρισης.
Το 1997 επελέγη από το Υπουργείο Παιδείας σαν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής.
Από το 1994 έως σήμερα διατελεί εκλεγμένο μέλος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Διαιτολογίας – Διατροφής, καθώς και επαγγελματικό μέλος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθλητιατρικής.
Το 2011 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές Master στην Αθλητηϊατρική, στην ιατρική σχολή του Novi Sad στην Σερβία.
Το 2013 αναδείχθηκε διδάκτορ (PhD) αθλητηϊατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο.
Έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα διατροφής στους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA, ANT1, NET, ALFA, με εβδομαδιαίες παρουσιάσεις, ενώ έχει αρθρογραφήσει για θέματα διατροφής, τα τελευταία χρόνια, σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες.
Από το 1993 ως και σήμερα είναι επιστημονικός σύμβουλος αθλητών και ομάδων όλων των αθλημάτων όπως:
α) Ομάδες ποδοσφαίρου ΠΑΕ ΑΕΚ (9 χρόνια),
β) Ομάδες Καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ Ολυμπιακός, Δάφνη, Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας, Πανιώνιος, ΚΑΟΔ, Πανελλήνιος.
γ) Ομάδες Πετοσφαίρισης Εθνική ομάδα (2004 Ολυμπιακούς Αγώνες), ΤΑΚ Παναθηναϊκός, ΤΑΚ Ολυμπιακός, ΤΑΚ Πανελλήνιος (ανδρικό-γυναικείο τμήμα).
δ) Ομάδες Χειροσφαίρισης Πανελλήνιος Α.Ο.
Από το 1992 διδάσκει σε σεμινάρια που διοργανώνει η gymnastica για επιμόρφωση καθηγητών Φυσικής Αγωγής, Φυσιοθεραπείας, Διαιτολόγους, σε όλη την Ελλάδα και σαν ανεξάρτητος επιστημονικός σύμβουλος στo BCH College για θέματα Εργοφυσιολογίας.