Η κα Σ. επισκέφτηκε το γραφείο μας ερχόμενη από την λίμνη Ευβοίας, με εμφανή κινητικά προβλήματα, τα οποία απαιτούσαν κατά το δυνατόν γρήγορη χειρουργική αποκατάσταση και στα 2 ισχία (αρθροπλαστική).
Δυστυχώς, η συζήτηση του πρώτου ραντεβού, και η ανάλυση των αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεών της μας αποκάλυψε αυξημένη χοληστερόλη και υπέρταση, όπως και γαστρεντερικά προβλήματα (παλινδρόμηση και ευερέθιστο έντερο.
Παρά τα προβλήματά της, όμως, η κα Στέλλα έδινε την εντύπωση μιας γυναίκας έξυπνης, με χιούμορ, δοτικής και με διάθεση για ζωή.
Η αλήθεια είναι ότι το αυξημένο βάρος, η ηληκία αλλά και τα κινητικά προβλήματα δεν μας έδιναν και ιδιαίτερη αισιοδοξία για γρήγορη μείωση βάρους, αλλά η συνέχεια διέψευσε την επιφυλακτικότητά μας.
Η κα Στέλλα άρχισε να χάνει βάρος με εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού έχασε 7 κιλά τον πρώτο μήνα. Φυσικά, η μεγάλη αυτή πτώση με προβλημάτισε, αλλά οι μετρήσεις μας, η εικόνα της και η κουβέντα που είχαμε μαζί της με καθησύχασαν. Η πτώση συνεχίστηκε με πιο λογικούς ρυθμούς αυτή την φορά, 4,5 κιλά τον 2ο μήνα και μετά με μέσο όρο 2,5 κιλά ανά μήνα.
Στα πρώτα 15 κιλά η κα Στέλλα έδειχνε πολύ βελτιωμένη όσο αφορά στην κινητικότητά της αλλά και στην εικόνα της, κυρίως όμως όσον αφορά στην διάθεσή της, αφού μπορούσε να κινηθεί καλύτερα και να αυτοεξυπηρετηθεί χωρίς να επιβαρύνει τους οικείους της.
Μετά από 20 χαμένα κιλά, τα στοιχεία που πήραμε από τις εξετάσεις (αιματολογικές- βιοχημικές), αλλά και η επαφή με τον καρδιολόγο της με ευχαρίστησαν ιδιαίτερα, μιας και η πίεση αλλά και οι παράμετροι της χοληστερόλης είχαν βελτιωθεί ιδιαίτερα.
Η κα Στέλλα είχε αρχίσει να εκπαιδεύεται διατροφικά και να μας προτείνει δικές της, υγιεινές και ελαφριές συνταγές φαγητών για να εγκρίνουμε την χρησιμοποίησή τους, πράγμα που σημαίνει δραματική βελτίωση των διατροφικών συνηθειών της.
Τα κιλά συνέχισαν να κατεβαίνουν, η κα Στέλλα αισθανόταν υπέροχα και έφτασε η ώρα να δει τον ορθοπεδικό χειρούργο της, ο οποίος της είπε ότι όταν φτάσει στα 80 κιλά θα την βάλει για αρθροσκόπιση στο ένα ισχίο και θα ακολουθήσει αργότερα και το άλλο.
Με την επιμονή της και την βοήθειά μας, η κα Στέλλα έφτασε 77 κιλά και μπήκε στο χειρουργείο για αρθροπλαστική του δεξιού ισχίου, η οποία έγινε με επιτυχία!
Σταθεροποιήθηκε μεταξύ 77 και 80 κιλά για άλλους 8 μήνες για να κάνει και την δεύτερη αρθροπλαστική η οποία στέφθηκε κα αυτή με επιτυχία!
Σήμερα η κα Στέλλα είναι σταθερή κοντά στα 80 κιλά, η κινητικότητά της είναι πολύ καλή, η υγεία της είναι συνολικά πολύ καλή, δεν θυμίζει τίποτα από την εικόνα που είχε πριν από 4 χρόνια, και έχει γίνει μια από τις πολύ καλές μας φίλες, μιας που είναι πάντα χαμογελαστή, καλόγνωμη και με πολύ καλή διάθεση γενικά, και με τον καλό λόγο πάντα στο στόμα.