Η Δ. ήρθε στο γραφείο μας 30 χρονών, συστημένη από την αδελφή της, γνωστή ηθοποιό, η οποία είναι προσωπική μας φίλη και είχε χάσει 28 κιλά με την βοήθειά μας. Γνώριζε λοιπόν τον τρόπο προσέγγισης του προβλήματος, αλλά και το ότι αν εφαρμόσει σωστά τις οδηγίες μας θα χάσει βάρος σωστά και σχετικά γρήγορα.

Στο 1ο ραντεβού μιλήσαμε αναλύοντας την δική της άποψη για τον λόγο που παίρνει βάρος συνέχεια, ποιοί δηλαδή είναι οι λόγοι που την οδηγούν στην υπερφαγία και την άτακτη διατροφική συμπεριφορά, και καταλήξαμε μετά από ώρα ότι οι λόγοι κυρίως ήταν τρεις: πρώτα η έλλειψη παιδείας πάνω σε θέματα διατροφικής κουλτούρας, λόγω συνηθειών της οικογένειας, δεύτερον η ψυχογενής υπερφαγία, δηλαδή η μεταφορά των προβλημάτων της καθημερινότητας στην μεγάλη κατανάλωση φαγητού (ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που όταν στενοχωρηθούν ή αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα βρίσκουν παρηγοριά στο φαγητό), και τρίτο στην μηδενική φυσική δραστηριότητα.
Η διατροφή και γενικά το πρόγραμμα της Δανάης ξεκίνησε πολύ καλά, τις πρώτες 15 ημέρες έχασε 3,5 κιλά και ήμασταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι. Το κλίμα λοιπόν της ήταν οικείο και φιλικό. Καθόσον ερχόταν από την αδελφή της, γνωστή και αγαπημένη στο γραφείο μας, έγινε στα γρήγορα φίλη με τους συνεργάτες μου, και, λόγω του χιούμορ και του έξω καρδιά χαρακτήρα της, συχνά ακουγόταν γέλια και χαχανιτά με όλους.
Η καλή πορεία συνεχίστηκε μέχρι τα 103 κιλά, δηλαδή έχοντας μία απώλεια 23 κιλών χωρίς να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερες δυσκολίες. Στο βάρος αυτό μείναμε για ενάμιση μήνα γιατί δεν μπορούσε να εφαρμόσει πρόγραμμα λόγω ωραρίου και τρόπου ζωής, και ακούγοντας τις διακιολογίες αυτές όλοι σκεφτήκαμε: η Δανάη δεν θα ξανάρθει.
Όντως, η Δανάη σταμάτησε να έρχεται στο γραφείο μας χωρίς προειδοποίηση, μίλησα με την αδελφή της, η οποία μου είπε ότι προσπαθεί να την προτρέψει να έρθε και να συνεχίσει, αλλά η ψυχολογία της ήταν χάλια λόγω προσωπικών προβλημάτων και δεν μπορούσε να την πείσει. Δεν είχαμε νέα της για 4 χρόνια (!!!), ώσπου μια μέρα παίρνει τηλέφωνο και κλείνει ραντεβού για να κάνει νέα αρχή!
Ξαναβλέπουμε λοιπόν την Δανάη στο ραντεβού 120 κιλά, δηλαδή 6 κιλά ελαφρύτερη από το μεγαλύτερο βάρος της και 17 κιλά περισσότερα από το χαμηλότερο. Μου εκμυστηρεύτηκε λοιπόν ότι τώρα θα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά την κατάσταση, γιατί ήθελε να τεκνοποιήσει! Το κίνητρο τώρα ήταν ακόμη πιο ισχυρό οπότε μιλήσαμε μαζί για μια νέα αρχή, με την προϋπόθεση να φτάσουμε μέχρι το τέλος του στόχου αυτή τη φορά.
Πράγματι, από τους πρώτους κύκλους φάνηκε η συνέπεια και το κίνητρό της, διότι έχανε σε μια σταθερή βάση, η οποία ακουμπούσε περίπου τα 4-5 κιλά ανά μήνα.
Σιγά- σιγά από τα ριχτά και φαρδιά, σκούρα φορέματα που φορούσε, ήρθε στο γραφείο με πράσινη πουκαμίσα και μαύρο παντελόνι, οπότε ακούω τα παιδιά να την χαιρετούν: ‘καλώς την μισή Δανάη’. Μας εξομολογήθηκε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε βγει από το σπίτι της για δουλειά και συνάντησε την μητέρα της η οποία την προσπέρασε, γιατί δεν την γνώρισε!
Με αυτή λοιπόν την σταθερή και αδιάλειπτη πτώση, η Δανάη φτάνει τα 80 κιλά, ένα βάρος που είχε 15 χρόνια να το δει. Τότε σταματάμε προγραμματισμένα, ακολουθώντας άλλους γευστικούς κανόνες, περί καλής και υγιεινής διατροφής, για τον απώτερο σκοπό της.
Πέρασαν από τότε 4 χρόνια, η Δανάη, απ’ ότι μαθαίνουμε δεν έχει πάρει ούτε κιλό, έχει οικειοποιηθεί τους βασικούς κανόνες της σωστής διατροφής και η επαναφορά των κιλών είναι έξω από την ατζέντα της συζήτησής της.